مقالات

شمع سازی: هنری که همچنان در دنیای مدرن جای خود را حفظ کرده است

شمع در کرج

شمع سازی: هنری که همچنان در دنیای مدرن جای خود را حفظ کرده است

شمع سازی یک هنر آرامش بخش و سرگرمی است که بسیاری از افراد مخصوصا خانم ها به آن علاقه دارند. این هنر در حال حاضر در بسیاری از کشورها به عنوان یک صنعت کوچک شناخته می‌شود. در این روش، انواع شمع‌های مختلف با استفاده از مواد مختلفی ساخته می‌شوند. برای ساخت شمع، نیاز به موادی همچون پارافین، فیتیله، انواع رنگ ‌ها، انواع قالب و عطرها دارید که این به شما امکان می‌دهند تا شمع‌هایی با رنگ‌ها و بویایی‌های مختلف بسازید.

آموزش جامع شمع سازی همچنین می‌تواند به عنوان یک هدیه مناسب برای عزیزان شما باشد. در آموزش شمع سازی شما صفر تا صد مراحل ساخت را یاد می‌گیرید. همچنین، شمع‌های ساخته شده می‌توانند به عنوان یک عنصر دکوراسیونی در منزل شما به کار رود.

شمع سازی: هنری که همچنان در دنیای مدرن جای خود را حفظ کرده است

تاریخچه شمع سازی

شمع سازی یکی از صنایع قدیمی است که از دوران باستان تا به امروز ادامه داشته است. در ابتدا از شمع برای روشن کردن خانه ها و سایر فضاهای داخلی استفاده می شد. با گذر زمان، به عنوان یکی از اصلی ترین منابع نور در جهان شناخته شد.

تاریخچه شمعسازی به دوران باستان باز می گردد، زمانی که مردم از دو سری شاخه درخت و پارچه برای ساخت شمع استفاده می کردند. در ادامه، از موادی مانند موم حشرات، شمع حیوانات و موم نباتات برای این منظور استفاده می شد.

اکنون، شمع ها به صورت گسترده در سراسر جهان استفاده می شوند و به عنوان یکی از مهم ترین منابع نور در خانه ها، مغازه ها، رستوران ها، هتل ها و سایر فضاهای عمومی شناخته می شوند.همین باعث شد تا تولید شمع‌های دست ساز افزایش یابد .

صنعت شمع  سازی نیاز به دقت دارد و این حرفه جزو هنرهایی است که اکثر افراد شمع دوست می‌توانند شروع به ساختن شمع کنند.در آخر اگر شما فردی هستید که به زیبایی و شمع علاقه دارید و به دنبال درآمدزایی هستید می‌توانید این فعالیت را برای خود شروع نمایید.

 

وسایل مورد نیاز کسب و کار شمع سازی

شمع سازی یک هنر و صنعت است و نیاز برای شمع سازی از زمانی رشد کرد که توانست نظر مردم را به خود جلب کند و وارد صنعت زیبایی، دکوراسیون شود. برای ساخت آن نیاز به تجهیزات و وسایل اولیه خاصی دارید. در این بخش به معرفی مواد مورد نیاز اولیه شمع سازی می‌پردازیم.

موم

موم یکی از اجزای اصلی در ساخت انواع شمع است. موم در دمای بالا ذوب و آب شده و پس از سرد شدن به شکل جامد درمی‌آید. انواع پارافین مختلفی برای شمع سازی وجود دارد که مهمترین آن‌ها شامل موم زنبور عسل، موم سویا، موم نخل، موم نارگیل، جامد و مایع است. هر نوع موم دارای خصوصیات و ویژگی‌های خاصی است که می‌توانید بسته به نوع شمعی که می‌خواهید بسازید می‌توانید از آن استفاده کنید.

فیتیله

فیتیله یکی از اجزای مهم در ساخت شمع است. فیتیله معمولا از نخ و چوب تهیه می‌شوند و باید به شکلی برش داده شوند تا برای روشن شدن شمع مناسب باشند .

رنگ و اسانس

رنگ‌ها و اسانس‌های زیادی برای تزیین و افزایش بویایی شمع مورد استفاده قرار می‌گیرند. رنگ‌ها در انواعمختلف وجود دارد که می‌توانید برای رنگ‌ آمیزی استفاده کنید. می‌توانید اسانس‌ها را هم برای افزایش بویایی در موم اضافه کنید تا شمع‌های عطر دار داشته باشید.

قالب ها

برای ساخت شمع‌های با اشکال مختلف به کار می‌روند. می‌توانند از جنس مختلفی مانند شیشه، پلاستیک و فلز باشند. در نوع شیشه‌ای به دلیل شفافیت آن‌ها برای ساخت شمع‌های شفاف و صیقلی و در پلاستیکی و سیلیکونی هم برای ساخت شمع‌های با اشکال مختلف بسیار مناسب هستند.

برای ساخت شمع مد نظر روش خاصی وجود ندارد و شما فقط باید نکاتی را در این باره رعایت کنید. که در زیر تعدادی از آنها را برای شما بیان می‌کنیم.

برای اینکه بتوانید شمع معطر با کیفیت ایجاد کنید باید مقدار اسانسی که باید در داخل ظرف پارافین اضافه می‌کنید  را بدانید.

باید بدانید دمای پارافین برای هر کدام از مدل‌ها چند درجه سانتی گراد باشد.

پارفین‌های بی کیفیت زیادی در بازار وجود دارد و هنگام خرید پارافین باید دقت کنید که به جنس بی کیفیت پول ندهید.

باید بدانید برای اینکه به راحتی شمع را از ظرف مد نظر خارج کنید چه زمانی اقدام کنید.

برای اینکه بتوانید پارافین را در قالب بریزید باید زمان ریختن، پارافین مایع را به آرامی بریزید و توجه کنید لبریز نشود که بر روی میز کار بریزد.

قبل از اینکه پارافین خنک شود باید گودگیری انجام شود.

خنک کردن پارافین از یخچال سرعت کار را افزایش میدهد اما باید بدانید چه موقع از یخچال استفاده کنید.

همچنین شما باید نکات فروش شمع را بدانید تا موفق باشید.

فرآیند درست کردن شمع

فرآیند درست کردن شمع

مرحله به مرحله شمع سازی به صورت زیر است:

ذوب کردن پارافین

برای شمع سازی در منزل کافی است مقداری پارافین را ذوب کنید، در این روش لازم است پارافین را به کمک حرارت بر روی شعله ملایم در ظرف گرم کنید و صبر کنید تا موم به صورت کامل ذوب شود. برای اینکه بتوانید از پارافین خود خروجی شمع زیبایی را داشته باشید  باید به دمای پارافین توجه کنید و پیش از آنکه قسمت آخر پارافین ذوب شود شعله گاز  را خاموش کنید.

آماده‌سازی فتیله

فتیله‌ها باید به طول مناسب بریده شوند و اگر فیتیله شما موم نخورده بود باید در پارافین خیس کنید. سپس فتیله را بر روی یک سطح صاف قرار دهید تا خشک شود.

ریختن موم

پس از آماده‌سازی فتیله، قالب شمع را به دلخواه خود انتخاب کنید. فتیله را  به وسیله قلمو یا نگهدارنده در وسط نگه میداریم و مواد را به آرامی در قالب میریزیم.

خنک کردن و جداسازی شمع

پس از ریختن موم در قالب، باید منتظر شد تا موم خنک شود. سپس می‌توان قالب را باز کرده و شمع را از داخل قالب جدا کرد. در نهایت، می‌توانید شمع را در مکان دلخواه خود قرار دهید و از آن لذت ببرید.

این فرآیند به صورت مرحله به مرحله انجام می‌شود و برای به دست آوردن شمعی با کیفیت بالا، باید به جزئیات این فرآیند توجه کرد. خنک کردن مرحله‌ای حساس است و اگر شما در این عجله کنید باعث می‌شود خروجی بی‌کیفیت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *